Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia

La Alba Iulia s-au desfasurat astăzi, 1 februarie 2014, lucrarile Consiliului Eparhial si al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia, informează reintregirea.ro

Programul zilei a debutat la ora 09.00 cu lucrarile Consiliului Eparhial apoi de la ora 10.00 Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de Te Deum si a rostit un cuvant in calitate de presedinte al Adunarii Eparhiale.

Lucrarile au continuat cu prezentarea rapoartelor generale anuale ale consilierilor eparhiali, pe anul 2013 si luarile de cuvant din partea participantilor.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu ne-a adresat cateva cuvinte referitoare la acest eveniment: „La adunarea eparhiala s-a evidentiat bogata activitate desfasurata in diverse sectoare ale eparhiei noastre. Din darile de seama ce au fost prezentate am inteles ca prin conlucrare jertfelnica cu Hristos – Capul Bisericii, putem fi celule vii si roditoare spre zidirea corpului ecclesial, adica, trupul tainic al lui Hristos.

Cu totii am constatat ca acest timp trecator e pretios si trebuie sa-I dam Mantuitorului nostru fiecare clipa, lasandu-L pe El sa ne organizeze viata. Fiind umili, ascultatori si plini de zel in slujirea lui Hristos si a Bisericii Sale, putem contribui la starpirea raului din societate si la cultivarea binelui, care vindeca si regenereaza realitatea inconjuratoare”.

Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia are in cuprinsul sau judetele Alba si Mures si este impartita in 10 protopopiate, cate 5 in fiecare judet.

Mai multe detalii a oferit parintele Eugen Moldovan, Consilier Administrativ-bisericesc al Centrului eparhial: „Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, economice, culturale, social-filantropice și patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, aleși pe o perioada de patru ani, in proporție de o treime clerici și doua treimi mireni, persoane care s-au implicat in viata comunitatilor de unde provin, dovedind o viața morala și religioasa ireproșabila.”

La acest eveniment important pentru viața Eparhiei, raportorii au prezentat bilanțul activitații celor patru sectoare de activitate, dupa care au fost supuse aprobarii direcțiile de acțiune și proiectele principale pentru anul 2014.

La aceasta intalnire au luat parte si invitati care nu fac parte din Consiliul si Adunarea eparhiala.

Comentarii Facebook


Știri recente