Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureştilor

La Reşedinţa Patriarhală a avut loc, sâmbătă, 13 februarie 2016, ședința de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Lucrările au fost prezidate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La eveniment au fost prezenţi şi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În deschiderea ședinței, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Președintele Adunării eparhiale, a prezentat raportul sinteză cu activitățile din anul 2015: „Cel mai important proiect social-filantropic al Centrului eparhial s-a concretizat în anul 2015 prin înființarea a 6 cantine sociale ale protopopiatelor în cele 6 sectoare ale Capitalei. În urma colaborării dintre autoritățile locale și protopopiatele din București, au fost deja sfințite și funcționează patru cantine sociale (Sfânta Ana, Protoieria Sector II, Sfânta Maria, Protoieria Sector III, Cantina socială a Protoieriei Sector V și Casa Barnabas, Protoieria Sector VI), celelalte fiind în proces de amenajare. Unitățile de asistență socială și medicală ale Centrului Eparhial sunt: 1.Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie; 2. Așezământul Social Justinian Patriarhul; 3. Căminul de Bătrâni Pasărea; 4. Centrul de Zi pentru Copii Sf. Mc. Sofia; 5. Cantina Medico-socială a Centrului eparhial; 6. Farmacia Socială Vasiliada din București; 7. Centrul de Găzduire Sf. Ierarh Nicolae de la Câmpina.

În continuare, a fost analizată şi evaluată pe comisii activitatea de anul trecut a Eparhiei, iar la final, au fost supuse aprobării rapoartele comisiilor privind activitatea Arhiepiscopiei Bucureştilor în anul 2015 şi au fost stabilite priorităţile pentru anul 2016.

Lucrările ședinței de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor au fost precedate de oficierea slujbei Te Deum-ului în Catedrala Patriarhală de către PreasfințitulPărinte Timotei Prahoveanul.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Ea este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Comentarii Facebook


Știri recente