Adunarea C.A.R. a Arhiepiscopiei Bucureştilor | „Trebuie să fim alături de cei care sunt în încercări”

Palatul Patriarhiei a găzduit joi Adunarea generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La fel ca în anii trecuți, întrunirea a reunit reprezentanți ai Episcopiei Alexandriei și Teleormanului și ai Episcopiei Giurgiului, ca membri afiliați.

În cadrul ședinței, părintele Gheorghe Zaharia, președintele C.A.R, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2019.

Potrivit acestuia, la final s-au făcut propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de ajutorare reciprocă.

Anul acesta am venit cu o singură modificare. Pentru soţiile clericilor şi pentru membrii mireni s-a mărit plafonul de împrumut de la 6500 la 7500 lei, a declarat părintele Zaharia pentru Radio Trinitas.

Delegația Episcopiei Alexandriei și Teleormanului a fost condusă de Preasfințitul Părinte Galaction. Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Casa de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor vine în sprijinul membrilor sau familiilor acestora în caz deces, spitalizare sau naștere.

„129 de membri au primit ajutor în 2019, iar totalul a fost de 76.000 lei”, a spus Pr. Zaharia.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la ședința Adunării generale a fost Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a subliniat că „trebuie să fim alături de cei care sunt în încercări, în suferinţă, în boală etc”.

„Chiar dacă nu putem oferi noi întotdeauna ajutorul necesar altora este bine ca astfel de Asociaţii ale Bisericii cu precădere să facă o faptă bună”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Buureştilor la şedinţa C.A.R. Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Episcopul Alexandriei și Telormanului a subliniat utilitatea instituției și a vorbit despre dubla valență a contribuției către fondul asociației.

„Este o contribuţie din care tu însuţi beneficiezi, dar (…) prin care întinzi şi o mână de ajutor şi altora. (…) Din contribuţiile care se acordă de fiecare membru (…) se oferă acele ajutoare pentru boală, pentru naştere, pentru deces, astfel încât câştigul este dublu. Şi unul material şi unul duhovnicesc, pentru că dragostea şi întrajutorarea nu trebuie să lipsească din atenţia niciunuia dintre noi”.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile, dar şi acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau naşterea de copii.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente