Adunare Protopopială și Conferință Preoțească în Toscana

Vineri, 20 martie 2015, în parohia cu hramul „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio a avut loc a doua Adunare Protopopială și prima Conferință Preoțească pe anul 2015.

La această întâlnire au participat majoritatea preoților din protopopiat și un număr însemnat de credincioși din parohie. După săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii a Darurilor înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, PC Părinte Paroh Andrei Vizitiu a susținut conferința cu titlul: „Coordonatele biblice, patristice, eclesiologice, canonice, legislative bisericești și civile ale misiunii parohiei: Mărturii biblice și patristice despre primele forme de organizare a comunităților și parohiilor creștine; Definirea și rolul eclesiologic al parohiei (comunității) ortodoxe în păstrarea și transmiterea învățăturii de credință; Prevederi canonice referitoare la parohia ortodoxă; Parohia ortodoxă română în lumina legislației bisericești și civile, de-a lungul timpului și astăzi”, potrivit episcopia-italiei.it.

În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat anumite probleme organizatorice cu privire la buna funcționare și organizare a protopopiatului.

Comentarii Facebook


Știri recente