Adunare eparhială la Nürnberg

Membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului s-au reunit astăzi în ședința anuală de lucru. Întrunirea, precedată de Sfânta Liturghie, s-a desfășurat la Centrul eparhial din Nürnberg, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Sofian Brașoveanul. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme administrative, pastoral-misionare, social-filantropice și economice, informează TRINITAS TV.

Tot la Sediul mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord din Nürnberg s-a desfășurat vineri conferința cu tema „Viața de familie și spovedania preotului”. În mijlocul preoților din cele aproape 80 de parohii și filii ale eparhiei s-a aflat Părintele Nicolae Tănase de la Parohia prahoveană Valea Plopului.

În același cadru, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a avut o întâlnire duhovnicească și cu preotesele din Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente