Adunare eparhială la Galați

La Centrul eparhial din Galați a avut loc astăzi, 10 iunie 2014, ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pentru perioada 2014 – 2018. Evenimentul a început cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum în Catedrala arhiepiscopală. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. După prezentarea și validarea mandatelor reprezentanților aleși, s-a stabilit componența celor cinci comisii de lucru. Tot marți, membrii Adunării eparhiale au vizitat șantierul deschis la vechiul Palat Eparhial, care va deveni „MUZEUL ISTORIEI, CULTURII ȘI SPIRITUALITĂȚII CREȘTINE DE LA DUNĂREA DE JOS”.

„Am avut prilejul în mod concret și practic să ne implicăm în continuitatea unui proiect atât de important, al restaurării palatului episcopal care în curând va fi Muzeul istoriei, culturii și spiritualității creștine de la Dunărea de Jos. Latura culturală, alături de celelalte aspecte importante ale vieții bisericești eparhiale trebuiesc cunoscute, susținute și ajutate să ajungă la finalitate atât în parohii, cât și în mănăstiri, iar modul de restaurare al acestei impunătoare clădiri face dintr-ânsa o școală pentru toată eparhia în privința redării patrimoniului în circuitul de astăzi”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Tot în ședința de marțea aceasta au fost aleși, prin vot, reprezentanții în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consiliului eparhial, ai Consistoriului eparhial și monahal, precum și un reprezentant în Consistoriul mitropolitan.

Comentarii Facebook


Știri recente