Adopție, nu avort! A patra ediție a marșului pentru viață

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri (aproape o treime din copiii concepuți sunt avortați). În ultimii 50 de ani, numărul de avorturi înregistrate oficial în Romania a depășit 22 de milioane, dar numărul real al acestora este mult mai mare.

De patru ani încoace, mai multe asociații și fundații ale societății civile, în colaborare cu instituții și comunități religioase, atrag atenția asupra acestui fenomen prin „Marșul pentru viață”. Anul acesta, evenimentul va fi organizat, în 38 de orașe ale țării, în zilele de 22 și 23 martie. Manifestarea se desfășoară anual în preajma sărbătorii Bunei Vestiri și are ca scop susținerea dreptului la viață pentru toate ființele umane, începând cu momentul concepției, precum și sprijinirea familiei. Tema din acest an este „Adopția, o alegere nobilă”.

La Satu Mare, Marșul pentru viață va fi organizat sâmbătă, 22 martie 2014, de ProVita și Asociația „Acoperământul Maicii Domnului”.

„Marșul va începe la ora 14:00 de pe platoul de lângă muzeul județean. Traseul urmat va fi pe Strada Brătianu până în centrul vechi, iar de acolo pe Aleea Coposu până în fața Case de Cultură”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Tiberiu Vălean – Asociația „Acoperământul Maicii Domnului” – Satu Mare.

Coordonarea națională a evenimentului și organizarea lui în București sunt asigurate, în acest an, de organizația „Studenți pentru viață”. În București, Marșul pentru viață se va desfășura sâmbătă, 22 martie, începând de cu ora 14.00, pe traseul Piața Unirii (Parc) – Parcul Tineretului, intrarea Șincai.

Comentarii Facebook


Știri recente