Admiterea la Școala doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași

Școala doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași scoate la concurs în acest an 12 locuri la buget și 4 locuri la taxă. Înscrierea candidaților, admiterea și afișarea rezultatelor vor avea loc în perioada 1-20 septembrie 2014, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Direcțiile de cercetare doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași sunt Liturgică – conducător pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, Biblică – conducător pr. prof. univ. dr. Petre Semen, Sistematică (Spiritualitate ortodoxă) – conducător pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teșu, Sistematică (Misiologie) – conducător pr. prof. univ. dr. Gheorghe Petraru și Sistematică (Morală) – conducător pr. prof. univ. dr. Gheorghe Popa.

Calendarul admiterii la doctorat pentru anul universitar 2014-2015 este următorul: 1-12 septembrie – înscrierea candidaților, 15-17 septembrie – selecția candidaților, 18 septembrie – afișarea rezultatelor, 20 septembrie – eventualele contestații.

Probele de concurs sunt Teologia dogmatică ortodoxă (examen oral) și o probă la alegere, în funcție de direcția de cercetare ce se dorește a se urma pe parcursul Școlii doctorale (examen scris). Fiecare probă de concurs se notează cu note de la 1 la 10 de către fiecare evaluator și se calculează media probei. Media de la admitere va fi media aritmetică a mediilor de la probele de concurs. Forma cu frecvență a Școlii doctorale durează 3 ani și se organizează în regim cu bursă, fără bursă sau cu taxă.

Mai multe detalii despre admiterea la studiile doctorale, cât și despre actele și condițiile necesare pentru înscriere puteți afla la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași sau pe site-urile http://www.uaic.ro și http://www.teologie.uaic.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente