Admitere pentru licență și master la teologie, în București

Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București organizează, în această perioadă, o nouă sesiune de admitere pentru studii universitare de licență. Înscrierile se fac până pe 10 septembrie.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „Susținem această sesiune pentru a completa locurile care nu s-au completat în sesiunea din luna iulie a anului curent. Avem 28 de locuri bugetare libere la secțiunea Artă Sacră, 26 la Asistență și 4 locuri la Teologie Didactică. După data de 10 septembrie va urma un test de aptitudini socio-umane așa cum s-a întâmplat și în vară pentru toți acești concurenți la programul de licență. Concursul de admitere este un concurs de dosare cu excepția celor de la Artă Sacră care trebuie să se supună și unei probe eliminatorii de desen. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 14 septembrie. Așteptăm să vină concurenți pentru că sunt condiții foarte bune de studiu la noi, iar licențiații noștri atunci când termină programul de licență pot urma și un master tot în cadrul facultății noastre”.

Tot până pe 10 septembrie, se fac înscrieri și pentru admiterea la programele de masterat din cadrul facultății.

„Facultatea noastră de teologie pune la dispoziția concurenților opt programe de master. Patru dintre ele sunt așa numite mastere clasice pe care le avem de la început și corespund studiilor care se fac la programul de licență Teologie Pastorală: Exegeză și Ermineutică, Istorie și Tradiție, Doctrină și Cultură, Pastorație și viață liturgică. La aceste patru programe de master avem câte 30 de locuri bugetare. La celelalte patru programe de master create ulterior, precum Artă Sacră, Comunicare și Comuniune, Teologia și Misiunea socială a Bisericii sau Studii religioase și Educație creștină avem câte 20 de locuri bugetare. Proba scrisă va avea loc pe data de 16 septembrie. Rezultate de la această probă scrisă se cumulează cu rezultatul notelor de la licență și din anii de licență, astfel încât pe baza notei obținute se va intra la programul de master”, a mai spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Mai multe informații despre condițiile de înscriere, actele necesare, dar și despre programele pe care le oferă Facultatea de Teologie din București, puteți afla accesând site-ul ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente