Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Tinerii interesați să studieze teologia se pot înscrie de săptămâna viitoare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Pentru anul universitar 2014-2015 instituția de invățământ superior pune la dispoziție aproximativ 90 de locuri bugetate și peste 150 la taxă la cele patru specializări: Teologie Pastorală, Didactică, Asistență Socială și Artă Sacră, potrivit Radio Renașterea.

Teologie-Psihologie, o nouă specializare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

O noutate este că din toamnă cei care se vor înscrie la master vor putea opta pentru o nouă specializare și anume teologie – psihologie, specializare introdusă la cerința mai multor studenți. Tinerii teologi care doresc să urmeze studiile masterale pot opta și pentru specializările Doctrină și hermeneutică creștin ortodoxă, Ortodoxie românească și viață liturgică, Pastorație și duhovnicie, Artă Sacră. Conservarea, restaurarea și crearea bunurilor culturale și Bioetică – Morală, etică și deontologie. Pentru toate specializările candidații vor depune, la înscriere, un proiect de cercetare, pe o temă liber aleasă. Acesta va fi notat de o Comisie, stabilită de Facultate.

Calendarul Admiterii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Înscrierea candidatilor se poate face în perioada 14 – 16 iulie, iar din 17 iulie vor începe probele scrise și practice ale examenului de admitere. În 17 iulie va avea loc examenul psihologic pentru candidații de la toate specializările și verificarea aptitudinilor muzicale pentru specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală. În următoarea zi candidații care s-au înscris la specializarea Teologie Pastorală vor susține examenul scris, iar cei de la specializările Teologie Didactică și Teologie Asistență Socială vor avea un interviu. Studenții care vor alege să studieze din toamnă la specializarea Artă Sacră vor susține tot pe 18 iulie o probă practică. Rezultatele examenului de admitere vor fi afișate pe 21 iulie, urmând ca până pe 23 iulie tinerii care au fost admiși în urma probelor susținute la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj să își confirme locurile. În perioada 24-25 iulie vor avea loc redistribuiri, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iulie.

Facilități puse la dispoziția viitorilor studenți la teologie

Potrivit decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu tinerii care vor studia din toamnă la instituția de învățământ teologic ortodox din Cluj au la dispoziție un nou sediu modern cu patru săli de curs cu peste 100 de locuri și 9 săli de seminar, un cabinet de muzică dotat cu aparatură electronică de ultimă generație și o Aulă Magna cu aproximativ 300 de locuri în care se pot organiza simpozioane, conferințe internaționale și evenimente culturale și artistice. În plus Campusul universitar „Nicolae Ivan” dispune de o capelă care este în curs de pictare și de două cămine pentru studenți care se află în plină construcție. Tinerii teologi dispun și de o bibliotecă cu peste 40 de mii de volume ce va fi dată în folosință în această toamnă potrivit părintelui decan Vasile Stanciu.

Cei care doresc să obțină mai multe informații cu privire la admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca pot consulta situl instituției de învățământ http://ot.ubbcluj.ro/

Comentarii Facebook


Știri recente