Admitere la Facultatea de Teologie din București

În aceste zile, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București se desfășoară examenele de admitere pentru studii universitare de licență, 2013-2014. Vineri a avut loc evaluarea aptitudinilor socio-umane, ieri a fost susținut examenul la aptitudinile muzicale și de dicție, iar astăzi viitorii studenți vor trece prin emoțiile probei scrise și ale probei de desen, informează „Ziarul Lumina”.

Vineri, 19 iulie, a avut loc evaluarea aptitudinilor socio-umane, probă care s-a desfășurat pentru prima oară în cadrul admiterii la Facultatea de Teologie, cu participarea profesorilor Facultății de Psihologie a Universității din București. Ieri candidații la specialitatea Teologie Ortodoxă Pastorală, care nu sunt absolvenți ai seminariilor teologice, au susținut examenul la aptitudinile muzicale și de dicție, care a constat în testarea auzului muzical, intonarea unui cântec religios la alegere și lecturarea unui text biblic sau liturgic.

Astăzi, toți candidații la aceeași specialitate vor susține proba scrisă sub forma unui test tip grilă la disciplina Teologie Dogmatică Ortodoxă. Tot astăzi se desfășoară și proba de desen pentru viitorii studenți la specialitatea Artă Sacră, care presupune un studiu după natură statică. Pe lângă examene, astăzi are loc și concursul de dosare pentru candidații la specializările Teologie Ortodoxă Didactică, Teologie Ortodoxă Asistență Socială și Teologie Ortodoxă – Artă Sacră.

„Anul acesta la Facultatea de Teologie «Justinian Patriarhul» s-au înscris 354 de candidați, dintre care 267 au aplicat pentru specializarea Teologie Pastorală. Numărul mare al candidaților se datorează faptului că au venit mulți absolvenți din eparhiile sufragane, în cadrul cărora nu mai funcționează specializarea respectivă. Avem 150 de locuri la buget și 50 de locuri la taxă. Astfel, nu ne putem plânge că nu avem vocații”, a concretizat prodecanul pe activitatea didactică al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul”, pr. conf. dr. Constantin Preda.

„Nouă ne rămâne partea grea, și anume să reușim să-i formăm pe studenții care vor fi admiși pentru misiunea lor viitoare de a fi în slujba Bisericii și a societății în care trăiesc”, a precizat părintele prodecan.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate sâmbătă, 27 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente