Adevăratul creștin este un om al rugăciunii, spune Mitropolitul Teofan

Adevăratul creștin este un om al rugăciunii, a spus duminică Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei în Parohia Valea Racului cu prilejul sfinţirii noii biserici.

Noul lăcaș de cult îl are ca ocrotitor pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful.

În predica rostită în timpul Sfintei Liturghii care a urmat slujbei de sfinţire, ierarhul a vorbit despre valoarea a patru realități duhovnicești.

„Rugăciunea, iubirea, smerenia și credința, acestea sunt cele patru lucruri spre care ar trebui să tindem mult mai mult decât pentru bani, pentru funcții, chiar și pentru sănătatea trupească, deși în aceste vremuri și sănătatea trupească este atât de necesară”.

„Iubirea, rugăciunea, credința și smerenia sunt cele patru realități duhovnicești care îi oferă omului alte două lucruri, fără de care nu se poate numi pe sine om adevărat: libertatea și cunoașterea. Cel care este rob al lui Dumnezeu este cel mai liber om”.

„Cele patru virtuți sunt cele care îl ajută pe om să dobândească taina cunoașterii lui Dumnezeu, cunoașterea propriei vieți, cunoașterea sensului evenimentelor care au loc în lume”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În timpul liturghiei, IPS Teofan l-a hirotonit în preot pe diaconul Andrei Carcea, pe seama Parohiei „Sfânta Treime” – Cilibiu, Protopopiatul Iași II.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente