Adevăr și demonstrație: de la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigore Palama

Volumul „Adevăr și demonstrație: de la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigore Palama” este semnat de Adrian Lemeni, Conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Lucrarea apărută la Editura Basilica abordează o temă de mare actualitate și cu impact major nu doar în domeniul cunoașterii, ci și în ceea ce presupune atitudinea asumată în experiența personală și comunitară din societatea de astăzi: realitatea adevărului.

În nota editorială se subliniază că „Perspectiva de abordare prezentă în volum este materializată printr-o reflecție aprofundată a implicațiilor cercetării matematice ale lui Kurt Gödel, cu multiple și consistente articulații în relația dintre cercetarea științifică, reflecția filosofică și gândirea teologică, dublată mai ales prin dimensiunea mărturisitoare rezultată din preocuparea de a sublinia centralitatea adevărului”.

„Acest volum este o contribuție importantă în consolidarea unei conștiințe eclesiale în cultivarea cu discernământ a dialogului dintre teologie, filosofie și știință în lumea de astăzi”.

Lucrările pot fi achiziţionate prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente