Adăpost și hrană, la Centrul Social de Urgență din Alba Iulia

Centrul Social de Urgență din Gara CFR din Alba Iulia oferă în prezent adăpost și hrană pentru 56 de oameni ai străzii, capacitatea așezământului fiind suplimentată în ultima perioadă din cauza temperaturilor scăzute, informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, în prezent, beneficiază de serviciile Centrului Social de Urgență Alba 47 bărbați și nouă femei, iar în perioada 1-4 februarie au fost primiți în centru cinci beneficiari noi. Centrul are patru dormitoare pentru beneficiari: unul este destinat femeilor și celelalte trei pentru bărbați, cu câte 12, 14 și 16 locuri. În prezent, acest centru este singurul de acest gen din județ.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă am decis suplimentarea locurilor din cadrul centrului. De asemenea, vom încerca să găsim soluții, astfel încât nici o persoană aflată în dificultate să nu rămână în aceste zile reci pe stradă. Dacă nopțile de vară le petrec în gări sau clădiri părăsite, oamenii străzii nu au alternative pe timpul iernii, cu excepția Centrului Social de Urgență din Gara CFR Alba Iulia, singurul din tot județul, unde primesc găzduire pe timpul nopții, mâncare caldă și haine curate”, a spus Costinel Șoaită, coordonatorul Centrului Social de Urgență Alba Iulia.

Centrul este în structura „Filantropiei”

Centrul Social de Urgență Alba (Așezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii și marginalizării sociale, aflată în structura Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuință, servicii de primire, găzduire temporară și cantină socială, consiliere socială, suport emoțional, informare, orientare și integrare socio-profesională, însoțire pentru obținerea unor documente și acte de identitate sau stare civilă, asistență medicală primară și îngrijire, ajutor material, asistență moral-religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.

Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost, identificate pe stradă sau în gări, persoane care și-au pierdut locuința din diverse motive și nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonați de propria familie și ale căror resurse financiare și personale sunt insuficiente, tineri proveniți din case de tip familial, foști deținuți, respinși de familie și lipsiți de sprijinul societății. Centrul are o capacitate de 50 de locuri, iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire), conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente