Actualii şi foştii beneficiari ai Centrului Sf. Vasile din Alba s-au întâlnit la a 16-a aniversare a instituţiei

La a 16-a aniversare a Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia copiii găzduiţi în prezent s-au întâlnit cu unii dintre foştii beneficiari.

Sub genericul „Aripi pentru viaţă”, copiii din aşezământ au aflat marţi poveştile celor care au părăsit centrul şi au trecut într-o nouă etapă de viaţă.

În cei 16 ani de misiune, Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a oferit ocrotire pentru 56 de copii şi tineri, iar 44 dintre aceştia au părăsit casa după vârsta de 18 ani şi s-au integrat social.

„Ne străduim, întregul personal care ne desfășurăm aici activitatea, ca prin dragoste, multă răbdare si exemplul personal, să asigurăm copiilor o dezvoltare armonioasă, în care necazurile suferite de ei sau lipsa familiei să nu-și pună amprenta prea adânc pe întreaga lor viață”.

„Ocupația noastră nu este creșterea copiilor, ci formarea lor armonioasă, trupească şi sufletească”, a declarat Părintele Marcel Duda, coordonatorul centrului.

Tot în contextul aniversării, instituţia şi-a deschis porţile pentru toți cei care au dorit să-i treacă pragul.

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează din anul 2003 în cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, prin DGASPC Alba.

Centrul oferă găzduire, educaţie pentru viaţă, consiliere şi suport afectiv pentru 12 copii şi tineri cu vârste între 4 şi 19 ani și face parte din Rețeaua de asistență socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, în cadrul căruia există 15 Case de Tip Familial pentru 276 de copii cu măsuri de plasament.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente