Activități sociale și culturale la Reșița. PS Lucian a participat la evenimente

IPS Lucian: activități sociale și culturale la Reșița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat marți, 13 decembrie 2016, credincioșii reșițeni din căminele sociale și din spitale, apoi a participat la un concert de colinde în sala Teatrului de Vest, au transmis diaconul Pavel Canea și Darius Herea.

Ierarhul, împreună cu clericii din Corul Episcopiei Caransebeșului, au vizitat copiii și bătrânii de la Complexul de servicii sociale Sfânta Maria și din Centrul de plasament Speranța. Aceștia au vestit Nașterea Domnului prin colind și au dăruit cărți de rugăciune și calendare. Gazdele, la rândul lor, au pregătit un program artistic specific perioadei.

În aceeași zi au vizitat și Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență și Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte din Reșița, unde au împărțit daruri și cuvinte de mângâiere celor aflați în suferință.

În această perioadă trebuie împletită rugăciunea cu postul, dar trebuie împlinită și iubirea milostivă, față de toți oamenii și mai ales față de persoanele bolnave, singure  și neajutorate, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

După acțiunea socială, Episcopul Caransebeșului a participat la concertul de colinde Hristos Se naște, slăviți-L! Evenimentul face parte din proiectul Muzică pentru viaţă, iniţiat de Radio Reşiţa în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului şi Crucea Roşie. Recitalul de colinde a fost susținut în sala Teatrului de Vest din municipiu și audiat de zeci de iubitori ai colindului tradiţional.

Corul de maici al Mănăstirii Nera, corul preoţilor din Protopopiatul Reşiţa, corul Catedralei Învierea Domnului din Caransebeş şi corul Laudatio al Episcopiei Caransebeşului, împreună cu Menestrelul, corul Asociaţiei culturale Reşiţa Română, au încântat auditoriul prin prestația lor.

Îi rugăm pe toți credincioșii Episcopiei Caransebeșului să fie receptivi la mesajul iubirii divine, pentru că Dumnezeu din iubire L-a trimis pe Fiul Său în lume să se nască, să crească și să ne mântuiască. Trebuie să răspundem și noi cu iubirea noastră sinceră și să ne ajutăm și să ne iubim unii pe alții, să ne purtăm sarcinile unii altora și așa să împlinim cu toții legea lui Hristos, a Noului Testament, legea harului și a iubirii, a spus PS Lucian.

Cei prezenți au fost invitați la final să participe la colecta pentru ridicarea Centrului de Recuperare Oncologică Nera.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente