Activități religios-culturale în Parohia Albacete – Spania

În Parohia Albacete din Spania a devenit deja o tradiție ca prima săptămână din luna septembrie să fie pusă sub auspiciile Sfântului Dionisie Exiguul, ocrotitorul comunității ortodoxe. Pentru a spori bucuria, așa cum se cuvine, în fiecare zi a săptămânii au fost stabilite una sau mai multe activități religioase și culturale. Seria manifestărilor va începe cu seara zilei de 31 august 2013, când va fi săvârșită slujba Vecerniei, Litia, citiri din Psaltire, la miezul nopții va fi oficiată Miezonoptica și se vor citi din nou psalmi, după cum a precizat Părintele Sebastian Cătălin Hogea, parohul Bisericii „Sfântul Dionisie Exiguul” din Albacete, Spania.

A doua zi dimineața, începând cu ora 9:15 va fi săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, Sfânta Liturghie și Rugăciuni pentru locuri de muncă. La 11:30 va avea loc un concert de vioară și violă susținut de domnișoara Alina Voicu și domnul Jose Manuel Badia Gonzalez. De la 12:15 va fi vernisată expoziția de pictură a domnului Juan Francisco Herrez Rodriguez. Masa hramului va fi începând cu ora 12:45.

În fiecare zi a săptămânii, seara de la 19:00 se va da citire Acatistului Sfinților Români și psalmilor. Sâmbătă dimineața de la 9:30 – Acatistul Sfinților Români și Sfânta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei, Litia și Psaltirea de rând.

Duminică, pe 8 septembrie 2013, în ultima zi de activități, de la 9:30 se va citi Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, se va oficia Sfânta Liturghie și vor fi rostite rugăciuni pentru sănătatea credincioșilor și a copiilor. Ziua va fi încheiată cu Taina Sfântului Maslu de la ora 18:00, iar de la ora 19:30 va putea fi vizionat în sala de activități a parohiei, filmul creștin ortodox OSTROVUL.

Comentarii Facebook


Știri recente