Activități pentru copii, în parohia Cercu

Copiii din Parohia Cercu, Protopopiatul Iași 2, județul Iași, au învățat pe perioada vacanței de vară să danseze. Prin implicarea coregrafului Anca Popa, enoriașii de mâine din această comunitate s-au întrunit în așezământul cultural-filantropic pentru a deprinde primii pași de dans. Cursul s-a bucurat de interes atât din partea celor mici, cât și din partea celor care sunt acum la liceu.

„Am început acest curs de dans pentru că m-am gândit că este potrivit să împart acest talant oferit de Dumnezeu și celor din jur. Consider că prin dans copiii învață să se integreze într-un grup. Lucrul cel mai important este acela că se leagă multe prietenii. Am început primii pași de dans în luna iulie a acestui an. Sunt mulțumită pentru că ei vin cu drag la dans”, a amintit coregraful Anca Popa.

Copiii au mărturisit că vin la cursuri din plăcere și consideră că ceea ce învață le va folosi pe viitor. „La început a fost puțin mai greu, pentru că nu prea am exersat aceste dansuri predate aici. Îmi place că am învățat și că mi-am făcut noi prieteni. Aceste dansuri ne pot ajuta oricând”, a declarat tânărul Alexandru Balmoș. Cursul de dans face parte dintr-o serie de activități pe care Parohia Cercu le derulează la inițiativa părintelui paroh Florentin Lupașcu. „Aceste cursuri vin în continuarea firească a activităților derulate până în prezent. M-am bucurat pentru că Anca Popa a propus organizarea acestor cursuri. Copilașii vin de două ori pe săptămână în așezământul nostru, astfel ca la finalul repetițiilor vom organiza un spectacol. Venind la cursurile de dans, unii copii au pășit pentru prima dată în curtea bisericii. Cu acest prilej, am abordat diferite teme religioase necesare formării tinerilor și copiilor parohiei noastre”, a explicat pr. paroh Florentin Lupașcu.

Comentarii Facebook


Știri recente