Activități la Asociația Christiana de la Săcele

Asociația Filantropică medical-creștină „Christiana” din Brașov s-a bucurat, timp de câteva zile, de vizita elevilor Liceului profesional „Sainte Marie” din localitatea Angers (Franța), care sunt înscriși la bacalaureatul profesional SPVL, promoția 2014 – Serviciul de Proximitate și Viață Socială, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

„Elevii au desfășurat cu seniorii noștri, cu profesionalism și dăruire, activități de socializare, terapie ocupațională, ergoterapie și terapii complementare prin artă și muzică”, a spus Marina Homeniuc, asistent social în cadrul instituției.

Înființată prin truda regretatului doctor Teofil Mija, fost deținut politic, Asociația Filantropică Medical-Creștină „Christiana” din Brașov are o misiune umanitară, care servește exclusiv și nemijlocit scopurilor de binefacere și utilitate publică.

În cadrul asociației funcționează un cămin de bătrâni, la Săcele, iar până de curând funcționa și un dispensar policlinic în Brașov, aflat în renovare.

La căminul de bătrâni din Săcele, 60 de pensionari, din care 10 cazuri sociale, trăiesc o bătrânețe liniștită. Căminul a fost amenajat în clădirea unde a funcționat fostul internat de băieți al Liceului de Construcții din Săcele. Capacitatea căminului este de 30 de camere situate pe cele trei niveluri ale clădirii.

Îngrijirea medicală în cadrul căminului este asigurată de doi medici voluntari care acoperă specialitățile medicale de boli interne și neurologie, precum și de un medic de familie, angajat al instituției. De asemenea, echipa medicală beneficiază și de sprijinul a patru asistenți medicali (dintre care doi sunt voluntari), a 12 infirmiere, precum și a practicanților veniți din partea instituțiilor care pregătesc viitorii îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Din căminul de la Săcele nu lipsește capela, unde se oficiază slujbe religioase pentru cei de aici.

Comentarii Facebook


Știri recente