Activități interactive pentru tineri și copii, în parohia Someșu Rece

Copiii și tinerii din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece, însoțiți de părintele paroh Ștefăniță Elefteriu, au vizitat marți, 9 septembrie, orașul Sighișoara.

Pelerinii s-au oprit pe la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” din Sighișoara, au vizitat catedrala din centrul orașului, dar și cetatea medievală, iar la întoarcere au făcut un popas duhovnicesc la Mănăstirea Recea de la Târgu Mureș.

Excursia a fost organizată de preotul paroh Ștefăniță Elefteriu drept răsplată pentru implicarea tinerilor în activitățile desfășurate pe perioada verii în cadrul cercului catehetic „Ioan Stănescu”.

Potrivit părintelui Ștefăniță Elefteriu, pe toată perioada vacanței de vară au fost organizate diferite activități, de la ateliere de pictură a icoanelor pe sticlă, desen, împletit cruciulițe și metaniere, la jocuri educative și recreative. Au fost vizionate, în cadrul întâlnirilor, filme și documentare religioase, au fost citite povești duhovnicești, pe baza cărora s-au purtat discuții tematice, au învățat împreună pricesne și cântece religioase și au mers în drumeții în localitățile din vecinătate.

Activitățile au fost desfășurate sub îndrumarea doamnelor profesoare de religie și a tinerilor voluntari din parohie. Acestea nu se vor încheia, chiar dacă vacanța de vară s-a terminat, ci vor continua și pe parcursul anului școlar, existând dorința și intenția de a se organiza în perioada următoare a unui spectacol caritabil, a unui festival de toamnă, dar și a unui program special, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a mai spus părintele Ștefăniță Elefteriu.

Înființat de mai puțin de doi ani cercul catehetic din satul Someșu Rece se bucură de o prezență mare a copiilor și a tinerilor din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente