Activități în cadrul școlii parohiale din Coslada, Spania

În cadrul Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania funcționează, din martie 2009, Școala parohială „Sfinții Martiri Brâncoveni”, care este frecventată în prezent de cei 30 de copii înscriși, după cum ne informează părintele paroh George Cimpoca. Cursurile școlii se desfășoară în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni, între orele 17:30-19:00 și conțin: 1. Noțiuni elementare de catehism creștin-ortodox; 2. Limba și literatura română; 3. Noțiuni elementare de istoria românilor.

Cursurile sunt ținute de dna. preoteasă, prof. Gina Cimpoca, pentru modulul de catehism și limba română, și de dra. profesoară Oana Badea pentru modulul de istoria românilor.

Sâmbătă, 28 mai 2011, a avut loc examenul de evaluare finală pentru disciplinele: catehism și limba și literatura română. Sâmbăta viitoare va avea loc examenul pentru istoria românilor, după care se va stabili elevul care va beneficia de premiul oferit de către parohie, anume: 500 de euro pentru cel mai bun elev (evaluarea acestuia însemnând: prezența la orele de curs, modul de implicare în cadrul orelor de curs, prezența la Sfânta Liturghie, conduita morală ireproșabilă, rezultatul la evaluarea finală), iar pentru următorii trei, tabără gratuită pe perioada vacanței de vară.

Comentarii Facebook


Știri recente