Activități filantropice în Arhiepiscopia Râmnicului

Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea au desfășurat Miercuri, 4 decembrie 2013, o serie de activități filantropice misionare la Centrul de Criză și Respite-Care și Casa Pinocchio din Băbeni.

Un grup de maici de la Mănăstirea Dintr-un Lemn împreună cu enoriași ai Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea, coordonați de către Pr. Dr. Nicolae Proteasa, Director al Seminarului și preot-slujitor al parohiei amintite, au vizitat copiii și persoanele adulte aflate în aceste centre medicale, oferindu-le daruri, au cântat colinde și au rostit rugăciuni pentru vindecarea celor bolnavi. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului la eveniment a luat parte Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială.

Perioada Postului Crăciunului este un bun prilej de a oferi daruri și ne alăturăm, în felul acesta, celor care au înțeles mesajul Bisericii de a-i vizita pe bolnavi, pe cei aflați în neputință. Dincolo de darurile pe care le oferim, căutăm să arătăm celor bolnavi grija pe care le-o purtăm, pentru că îi regăsim adeseori afectați de sentimentul acesta că au fost părăsiți. Pe de altă parte, cei care lucrează în aceste centre medicale au nevoie de sprijinul nostru pentru a le întări nădejdea că activitatea lor, de cele mai multe ori jertfelnică, este pe deplin apreciată și recunoscută„, a precizat Părintele Nicolae Proteasa, potrivit arhiram.ro.

În perioada următoare grupurile de voluntari vor participa și la alte activități filantropice și misionare, vestind bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente