Activități educative la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a găzduit săptămâna aceasta concursul de creații literar-religioase și plastice „Bucuria Învierii Cuvântului în culoare și vers”. Organizat în regim interdisciplinar, concursul a constituit un bun prilej de valorificare a cunoștințelor dobândite în cadrul orelor de curs, la disciplinele teologice, limba și literatura română și materiile din cadrul Secției de Artă Sacră, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia. Cele mai bune prestații au fost răsplătite cu premii, oferite de conducerea școlii.

Întreaga activitate a fost inițiată de prof. Cristina Spilcă, cadru didactic la Liceul Teologic, și de prof. Steluța Geică, de la Școala Generală „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu. Organizată de cadrele didactice, competiția a apărut din necesitatea de a aprofunda cunoașterea semnificației celui mai mare praznic al creștinătății.

„Am urmărit în special stimularea creativității și identificarea posibilităților de realizare a unei colaborări în vederea sporirii calității învățământului, permanentizând astfel preocuparea cadrelor didactice, a părinților și a elevilor pentru conservarea patrimoniului cultural național, dezvoltarea capacității de manifestare a spiritului deschis și creativ. Interesul pentru acest concurs, precum și calitatea lucrărilor premiate au constituit principalele criterii în evaluarea competiției”, a spus prof. Spilcă, organizator.

Astăzi, Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” va organiza tradiționala serbare dedicată Sfintelor Sărbători Pascale. Programul pregătit de elevii școlii, îndrumați de cadrele didactice, va fi completat de intervenția corului preoțesc al celor două protopopiate, Târgu Jiu Sud și Târgu Jiu Nord, și de membrii ASCOR Târgu Jiu.

Comentarii Facebook


Știri recente