Activități educaționale la ASTRA

În anul 2014 Muzeul ASTRA a pregătit o serie de programe educaționale cu specific muzeal adresate elevilor de toate vârstele. Copiii și tinerii sunt invitați să redescopere valorile tradiției prin intermediul metodelor moderne, centrate pe elevi și a activităților diverse și atractive, organizate în spațiile expozițiilor permanente și temporare sau în cabinetul de pedagogie muzeală.

Programul activităților educaționale cuprinde: Vizite tematice în expozițiile Din cultura și arta popoarelor lumii, Cojocul din zona Sibiului. Măiestrie – Stil – Noblețe, Icoana între chip și asemănare;proiecte educaționale: Shilluk. Scrisoare despre Franz Binder, Portul popular tradițional din Maramureș și Țara Oașului, Tehnica tradițională a încondeierii ouălor, Povestea Morii, Motive decorative tradiționale în ceramica românească, Împreună în diversitate. Noțiuni de istorie și cultură a rromilor din România și proiecții speciale: Teatru de Umbre Greuceanu și Povestea Morii, Satul de demult în Muzeul ASTRA, Plimbare virtuală în Muzeul în aer liber.

De asemenea, în cabinetul de educație muzeală se organizează o serie de ateliere practice care valorifică atât meșteșugurile tradiționale, cât și patrimoniul muzeal: pictat icoane pe sticlă, modelat figurine din lut, brodat, confecționat păpuși tradiționale din ață, confecționat brățări înnodate, confecționat măști, confecționat ornamente, construit moara din muzeu, pictat pe lemn modele de gospodării tradiționale, construit puzzle din lemn cu reprezentarea gospodăriilor din muzeu. Durata unei activități este de 60 de minute.

Programul educațional al Muzeului ASTRA va debuta cu o activitate specială organizată în spațiul expoziției Cojocul din zona Sibiului. Măiestrie – Stil – Noblețe în cadrul căreia elevii Liceului de Artă Sibiu, coordonați de d-na prof. Daniela Popa vor deprinde arta cojocăritului sub îndrumarea meșterului popular Maria Nan, din Arpașu de Sus. Muzeograful Elena Găvan și pedagogul muzeal Raluca Andrei vor face o incursiune în traseul expozițional și îi vor sprijini pe elevi în realizarea activităților practice, potrivit muzeulastra.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente