Activități educațional-filantropice în Parohia Sânicolau Român

ÎnParohia Sânnicolau Român, Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei, începând cu luna octombrie a anului 2015, se desfăşoară activităţi filantropice şi cateheze educaționale cu copiii şi tinerii din parohie, în cadrul Proiectului Hristos împărtăşit copiilor, după cum ne-a precizat Pr. Călin Popa.

Programul catehetic și activităţile desfășurate au constat, în cea mai mare parte, în întâlniri periodice ce împleteau mici activităţi specifice, cu învăţarea noţiunilor de bază privind viaţa religios-morală.Întâlnirile săptămânale cu tinerii s-au desfăşurat după structura proiectului Hristos Împărtăşit Copiilor, dar şi prin participarea periodică a acestora la toate slujbele desfăşurate în parohie.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Părintele paroh Simion Goga, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Oradiei, împreună cu copiii din parohie, au încercat, sâmbătă, 05 decembrie 2015, să aducă bucurie și alinare pentru 50 de familii nevoiașe din parohie, dăruindu-le pachete ce au constat în alimente și dulciuri. Darurile au adus multă bucurie atât în sufletele credincioșilor care le-au primit, cât și în inimile copiilor care le-au dăruit.

Vorbind despre aceste activități educaționale și filantropice, Părintele paroh Simion Goga a mărturisit: „Acum, în apropierea Crăciunului, când Domnul nostru Iisus Hristos Se naște pentru noi și pentru a noastră mântuire, este vremea propice să fim și noi mai buni, mai generoși, să învățăm să iubim și să dăruim mai mult. Într-o lume din ce în ce mai complicată, nu trebuie să uităm să fim buni cu cei din jur, să zâmbim, să facem fapte bune prin care să dăruim speranță celor bătrâni și să aducem bucurie în sufletele copiilor sărmani. Este extraordinar când vezi un chip de om luminat de bucurie, este extraodinar când oamenii știu să fie alături unii de alții în situații în care semenii lor trec prin momente dificile din viață. Colindul sfânt și bun precum și darurile oferite au adus o rază de credinţă, mică cât un grăunte de muştar, dar în stare să dospească în toată frământătura sufletului.”

Activităţile au culminat a doua zi, la hramul bisericii, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, când copiii, înpreună cu părintele paroh, au dăruit credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie câte o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente