Activităţi dedicate tinerilor la Mănăstirea Caraiman: Tabăra „Tradiție și noutate”

Tabăra Tradiţie şi noutate (1)

29 tineri din Patriarhia Română participă în această perioadă la activităţile religioase, culturale şi recreative din cadrul taberei Tradiție și noutate organizată de Mitropolia Munteniei și Dobrogei prin Arhiepiscopia Bucureștilor. Evenimentul are loc în perioada 14-20 august 2017, la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce din cadrul Mănăstirii Caraiman.

După întâlnirea de cunoaștere din cursul zilei de 14 august, tinerii au participat la Prohodul Maicii Domnului, iar în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului la Sfânta Liturghie.

În zilele următoare, activitățile au continuat cu au joc interactiv, prin care tinerii au descoperit principalele obiective turistice ale orașului Bușteni, cu participarea la o prezentare a programelor și proiectelor cu tineretul din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum și la workshop-ul cu tema ,,Asumarea și mărturisirea credinței în contextul actual”.

În cadrul acestor două dezbateri tinerii au avut oportunitatea de a-și prezenta cele mai noi proiecte educaționale, culturale, sociale și filantropice în care s-au implicat, exprimându-și, totodată, opiniile cu privire la modurile de organizare ale tinerilor în Biserică și modalitățile de a transmite eficient cuvântul de credință în lumea modernă, a transmis Cristi Rusu de la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cursul zilei de astăzi sunt programate vizite la Castelul Peleș, Pelișor și Mănăstirea Sinaia, iar spre seara este organizată vizionarea unui film tematic. Programul taberei mai cuprinde două sesiuni de formare, dar şi o conferinţă duhovnicească.

Vineri vom avea două sesiuni de formare pe temele ,,Managementul de proiect” și ,,Comunicare”, urmate de o conferință duhovnicească, care îl va avea ca invitat pe dl Adrian Lemeni, conf. univ. la Facultatea de Teologie Ortodoxă  din București. Sâmbătă vom merge cu telecabina  pe traseul Bușteni-Babele-Peșetera Ialomiței-Mănăstirea Peșterea Ialomiței, iar seara, dacă vremea va fi frumoasă, vom face un foc de tabără, a spus Cristi Rusu.

Tabăra se desfăşoară la nivel naţional, în fiecare Mitropolie din Patriarhia Română: Mitropolia Munteniei și Dobrogei; Mitropolia Moldovei și Bucovinei; Mitropolia Ardealului; Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului; Mitropolia Olteniei și Mitropolia Banatului. Prin urmare, vor avea loc șase tabere cu câte 29 de beneficiari fiecare, în total 174 de tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente