Activități de vacanță cu elevii în Parohia Alioș

Parohia Alioș, din Protopopiatul Timișoara II, a organizat cu prilejul praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel un program special dedicat copiilor. Cei mici au fost invitați să-i descopere pe sfinții lui Dumnezeu într-un mod inedit, prin jocuri și activități educative și recreative.

Protagoniștii principali ai acțiunii derulate de parohia timișeană au fost peste 60 de copiii, participanți la programele catehetice desfășurate sub îndrumarea preotului paroh Ionuț Vântu, precum și elevi aflați în vacață la bunici. În deschidere, aceștia au participat la o slujbă oficiată în biserica parohială, iar apoi programul a continuat la școala din localitate, ne-a precizat George Giurgiu.

Aici, elevii au vizionat filmul „Viața Domnului Iisus Hristos pe înțelesul copiilor”, au cântat pricesne, iar pr. Radu Meșter de la parohia Comeat le-a vorbit despre exemplul pilduitor de credință neclintită în Dumnezeu pus înainte de cei doi mari apostoli ai lui Hristos, Petru și Pavel. Au urmat o serie de activități în aer liber ce au cuprins desene pe asfalt și mai multe jocuri educative. În scurtele pauze de odihnă, copii au servit sandvișuri,dulciuri, fructe și suc, pregătite de tinerii voluntari din parohie. „Fiind în vacanță, ne-am gândit să-i ținem pe copii apoape de noi. În timpul anului școlar ne-am întâlnit mereu în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, unde am vorbit cu tinerii potrivit programei pe care o avem de la Patriarhia Română. Ne bucurăm că acțiunea s-a bucurat de un real succes, întrucât au participat peste 60 de elevi, atât copii din localitate, cât și copii aflați în vacanță la bunicii lor. Dorim să organizăm astfel de acțiuni cel puțin odată pe lună, următoarea fiind programată pentru ajunul praznicului Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii noastre. Mulțumim tuturor colaboratorilor de la școala și grădinița din localitate, preoților de la parohiile învecinate, alături de care organizăm periodic mai multe întâlniri, precum și tinerilor voluntari din parohie care ne-au ajutat la organizarea acestui eveniment”, a precizat pr. Ionuț Vântu, parohul bisericii ” Adormirea Maicii Domnului” din Alioș. Acțiunea s-a încheiat cu participarea celor mici la slujba vecerniei, oficiată de un sobor de preoți din care au făcut parte pr. paroh Ionuț Vântu, pr. Ioan Bolbos de la Parohia Fibiș, pr. Marius Șonea de la Parohia Giroc și pr. Vasile Mînea de la Parohia Bencecu de Jos. La invitația parohiei, Grupul coral „Teoforos” a Arhiepiscopiei Timișoarei a dat răspunsurile la slujbă, iar în final a susținut un recital de pricesne. Organizatorii evenimentului au fost Parohia Alioș, prof. Mișca Voicu, învățătoarele Letiția Mișca și Eleonora Drăgoi și educatoarea Ana Lupu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…