Activități cu tinerii în Episcopia Giurgiului

În perioada 28 iulie -1 august, Sectorul învățământ al Episcopiei Giurgiului a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, o tabără de creație cu tema „Să învățăm să pictăm”. Aceasta s-a desfășurat la Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” din localitatea Slobozia de Giurgiu, informează Ziarul Lumina.

La aceasta au participat 8 elevi de gimnaziu, care sunt activi la bisericile de care aparțin și care au obținut rezultate bune la învățătură în anul școlar 2013-2014. Sub îndrumarea pr. Daniel Mihai Necula, inspector de specialitate, disciplina religie, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, și a diac. Matei Daniel, elevii au desfășurat în această perioadă numeroase activități recreative, educative, culturale și religioase, participând la Sfânta Liturghie și la ateliere de pictură. „Această tabără face parte dintr-un proiect tematic mai amplu. Până acum am organizat o tabără de vară la așezămintele din Giurgiu, care a avut ca tematică „Voluntariatul și activitatea social-filantropică”, la care au participat elevi seminariști și copii din așezămintele sociale din Episcopia Giurgiului, și pe aceasta, cu tema „Să învățăm să pictăm”, la care au participat elevi din clasele VI-VIII de la diferite școli din Giurgiu. La următoarea tabără pe care o vom organiza vor participa elevi de la diferite licee din județul nostru. În prima zi a fost deschiderea taberei de creație, iar elevii au avut parte mai mult de activități recreative. În a doua zi, marți, 29 iulie, tinerii au participat la un atelier de pictură la Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul”, în cadrul căruia elevii au pictat chipul Sfântului Ioan Rusul, iar seara au avut loc discuții referitoare la erminia picturii”, ne-a spus pr. Tudor Georgian, inspector la Sectorul învățământ al Episcopiei Giurgiului.

În cadrul taberei elevii au vizitat muzee și mănăstiri reprezentative din județul Giurgiu. „Miercuri, 30 iulie, tinerii au participat la un atelier de pictură chiar în incinta Muzeului Județean de Istorie „Teohari Antonescu” din Giurgiu, îndrumați de doamna muzeograf Petra Șerbănescu, după ce în prealabil au vizitat muzeul. Copiii au ales să picteze personaje dintr-o încăpere pe care au vizitat-o, personaje din epoca fierului. Apoi, participanții au vizitat Schitul „Sfântul Nicolae”, Catedrala episcopală din Giurgiu, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Muzeul Poliției de Frontieră, Muzeul Centrului eparhial și Centrul pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul” dar și Școala de muzică „Victor Karpiș”. În cea de a patra zi a taberei elevii au făcut drumeții în pădurea de la Bălănoaia și au desfășurat diverse activități recreative în locația „Tabăra Stejarul”. Tabăra de vară s-a încheiat vineri, 1 august, după săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica Mănăstirii „Sfântul Ioan Rusul””, ne-a declarat pr. Tudor Georgian.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…