Activități cu copiii în Parohia Coslada, Spania

În duminica dinaintea Postului Mare, 26 februarie 2012, după Sfânta Liturghie, copiii Școlii parohiale „Sfinții Martiri Brâncoveni” din cadrul Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid), Spania, au oferit creștinelor mai tinere sau mai în vârstă o felicitare și un mărțișor lucrate manual de ei în cadrul atelierului de creație, cu titlul: „Nici o primăvară nu e la fel de frumoasă ca… inima unei mame!”, sub îndrumarea doamnei Elena Șerb, meșter popular, și a doamnei preotese, Gina Cimpoca.

Gestul acesta, care vestește primăvara și revenirea la viață, aducând cu sine optimismul și nădejdi de mai bine, și-a propus să atingă cel puțin trei obiective: să cultive și să promoveze această frumoasă tradiție, să expună creațiile „micilor artiști”, promovându-le astfel talentul, și să ofere un mărțișor autentic pentru ființele dragi: bunici, mame, surori și apropiați, a precizat părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania.

Creștinele parohiei au primit și câte o floare, iar părintele paroh a adresat, în special mamelor, un cuvânt de încurajare: „Ființa care ne dă viață și care ne iubește oricum, oricând și oriunde este mama. Ea înseamnă mult pentru fiecare dintre noi. De-a lungul timpului s-au scris multe cuvinte frumoase despre mamă; iată doar câteva dintre ele: Mamele scriu cu jertfa lor în inima copiilor ceea ce vântul aspru al vieții nu va reuși să șteargă vreodată. Mama nu-și clădește casa cu mâinile, ci cu inima. Mâna mamei care stă pe leagănul copiilor conduce lumea de mâine. Ea are proaspăt în memorie, chiar și după zeci de ani, zâmbetul copilului, plânsul, râsul și zburdălnicia lui. O mamă poate crede orice, afară de faptul că copilul ei nu mai este bun de nimic. În ochii și-n inima ei, el are întotdeauna înțelegere pentru ieri, scuze pentru azi și șanse extraordinare pentru mâine. Să ne aducem aminte de persoana pe care Dumnezeu a folosit-o să venim în lume – mama, și să o prețuim!”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…