Activități catehetice și social filantropice la Râmnicu Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și îndrumarea Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în Eparhia Râmnicului s-au desfășurat noi activități catehetice și social-filantropice, după cum informează arhiram.ro

Continuarea Proiectului Sfânta Euharistie – Taina vindecării și îndumnezeirii noastre, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”

În seria proiectelor „Sfânta Euharistie -Taina vindecării și îndumnezeirii noastre „, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul în parteneriat cu Liceul „Antim Ivireanul”, Gimnazială Nr. 4 și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, au continuat activitățile cu caracter social proiectate, fiind organizată, vineri, 28 martie, o vizită la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea.

„Dimensiunea catehetică a proiectelor pe care le desfășurăm se împlinește prin participarea la Sfânta Liturghie dar și prin Liturghia de după Liturghie, lucrarea socială pe care o desfășurăm fiecare dintre noi. Ne-a bucurat faptul că aceste activități au fost inițiate de către tineri, studenți și elevi de liceu sau școală generală, pentru că, în felul acesta, comuniunea care se realizează în Biserică se prelungește și în viața comunității unde, prin fapte bune, prin activități de voluntariat dar și cele cu caracter educațional, cei mici pot învăța din experiențele pozitive ale celor mai mari. Felicităm pe toți tinerii care s-au implicat în proiectele noastre și nădăjduim ca exemplul lor să fie urmat și de colegii și prietenii lor”, a precizat Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa.

Vizită la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 29 martie, și duminică, 30 martie, copiii din Centru de Plasament nr.5 din Râmnicu Vâlcea au fost vizitați de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București și elevi de la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea, însoțiți de Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru Catehizarea Tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și Părintele Diac. Bogdan Scheanu.

În cadrul întâlnirii a fost transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim și al Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, au fost susținute o serie de cateheze, au fost împărțite dulciuri, icoane, cărți și pliante educaționale.

„Le-am dăruit acestor copii de la centrele de plasament, dragostea și înțelegerea noastră, le-am spus cuvinte ziditoare de suflet. Pe lângă catehezele susținute, am avut la finalul activității un dialog cu fiecare copil și tânăr în parte. Fiecare dintre ei au o poveste diferită și impresionantă. Am avut cu ei câteva ore de activitate religioasă, încercând să avem cu ei o relație mai apropiată. Ei au nevoie de un sfat bun, de o îndrumare a unui preot, care să înlocuiască golul părinților. Ne spuneau educatoarele și doamnele directoare că preoții și creștinii, ca și noi, vin în vizită la ei și le mai aduc câte ceva, iar pe lângă aceste daruri, primesc și un cuvânt bun, iar acest fapt este îmbucurător. Scopul acțiunii noastre a fost acela de-a produce o schimbare în interiorul lor”, a precizat Marius Keller, inițiatorul activității.

Comentarii Facebook


Știri recente