Activități catehetice la Grădinița „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea

În apropierea zilei de 1 iunie, Ziua internațională a copilului, copiii de la Grădinița „Toți Sfinții” din Rm. Vâlcea au pregătit o expoziție de icoane pe sticlă și desene în care descoperă frumusețea și bucuria copilăriei, potrivit arhiram.ro.

Bucuria micilor iconari a fost împărtășită de Părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului și parohul Bisericii „Toți Sfinții”, în curtea căreia se află grădinița, și de Pr. Constantin Olariu, inspector de catehizare. Părintele consilier a felicitat activitatea cadrelor didactice și a copiilor, oferindu-le cărți cu istorioare biblice și iconițe.

Ziua de 1 iunie este un moment de bucurie pentru copii, însă reprezintă și o zi de sărbătoare pentru Grădinița „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea care în această dată a fost sfințită și inaugurată în anul 2012. Prezența grădiniței în curtea bisericii evidențiază lucrarea catehetică și responsabilitatea Bisericii față de creșterea copiilor, iar istoria de peste 100 de ani a acestei grădinițe, care se bucură astăzi de un local de învățământ modern, confirmă necesitatea conlucrării între Biserică, familie și școală pentru buna creștere a copiilor. Ne bucură faptul că, în permanență, copiii care frecventează grădinița participă împreună cu părinții lor la slujbele bisericii, iar prin buna colaborare cu doamnele educatoare suntem și noi prezenți în grădiniță organizând întâlniri catehetice, participând la momentele festive din cursul anului școlar sau oferindu-le mici daruri” a concluzionat Părintele Constantin Cîrstea la finalul întâlnirii din această zi.

Comentarii Facebook


Știri recente