Activitatea social-filantropică în Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, a desfășurat un program intitulat „Post și bucurie”, informează „Ziarul Lumina”.

Acesta s-a desfășurat în perioada Săptămânii Floriilor, în toate casele de tip familial din județul Arad, și s-a dorit a fi o întâlnire duhovnicească cu acești copii. Aceste întâlniri au avut ca obiectiv apropierea copiilor de Biserică, explicarea perioadei Postului Mare, a importanței săvârșirii faptelor bune, înțelegerea și punerea în practică a postului și a rugăciunii, ca mijloace de pregătire pentru spovedanie și împărtășirea cu Hristos. De asemenea, copiilor le-a fost subliniată și bucuria cu care trebuie ținut postul dacă dorim să fie răsplătită jertfa trupului nostru. Catehizarea copiilor s-a făcut și prin discuțiile libere cu aceștia, oferirea unor răspunsuri la întrebările adresate, aplicarea ideilor desprinse din frumoasele pilde rostite de preoții implicați.

„Am descoperit în aceste case chipurile senine ale acestor copii care parcă imploră puțină atenție și afecțiune. Copii frumoși, iubitori și inteligenți, din părinți care nu au înțeles încă darul primit de la Dumnezeu. Copii evlavioși pentru care cuvintele „Tatăl nostru” înseamnă mult mai mult decât pentru alții”, a declarat părintele consilier Gabriel C. Mariș. Activitatea social-filantropică a fost posibilă și datorită implicării și sprijinului directorului DGASPC Arad, Viorel Enache, și ale șefilor de centre din cele trei localități: Ineu, Lipova și Sântana, care au pus toate cele necesare la dispoziția organizatorilor. Coordonatorii programului au fost pr. Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, și Sorin Roșca, inspector în cadrul DGASPC Arad. Implicați în program au fost și preoții care au susținut catehezele și au pregătit micile agape de post pentru copii: pr. Moise Nica, protopopul Ineului, pr. Crinel Onea, protopopul Lipovei, pr. Nicolae Rădulescu de la Parohia Comlăuș, pr. Dan Turean de la Parohia Ineu, diac. Adrian Crainic de la Parohia Sântana II. Toți cei 130 de copii au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Aradului iconițe, cărți și s-au bucurat de câte o mică agapă creștinească. Parteneriatul între cele două instituții va mai avea și alte asemenea activități social-filantropice, spre slava lui Dumnezeu și ajutorul „fraților prea mici” ai Mântuitorului nostru, Cel Care prin Învierea Sa va aduce Lumină în sufletele celor credincioși. Și dacă primim Lumină, trebuie să dăruim Lumină.

Comentarii Facebook


Știri recente