Activitatea Asociației „Sf. Maria” – Cristian în criza medicală: mii de beneficiari şi ajutoare de 100.000 RON

Câteva mii de persoane vulnerabile, în mod special copii proveniți din familii numeroase, dar și vârstnici care locuiesc în zone rurale izolate, au beneficiat în perioada februarie-mai 2020, de ajutorul Asociației „Sfânta Maria” din Cristian, judeţul Brașov, prin cele trei campanii inițiate.

Suma strânsă a depăşit 100.000 RON

„Suntem împreună”

În cadrul Campaniei „Suntem împreună”, începută la sfârșitul lunii februarie, s-au adunat, cu ajutorul donatorilor din țară și din străinătate, tone de alimente neperisabile care au fost  distribuite zilnic, cu ajutorul voluntarilor, în zonele rurale din județele Brașov și Covasna, în valoare totală de 35.000 de lei.

„Îmbracă un copil de Paști”

Campania „Îmbracă un copil de Paști” a fost dedicată copiilor din zonele rurale și s-a desfășurat cu ajutorul preoților și cadrelor didactice din mai multe sate din județele Brașov și Vâlcea, ajungând la peste 150 de copii din zona rurală.

Valoarea fiecărui pachet a fost în medie de 500 de lei, prin urmare campania a însumat 75.000 de lei.

„Zece pentru zece”

Ultima campanie, intitulată „Zece pentru zece” aflată în desfășurare, vizează oferirea câtorva zeci de copii cu tablete și dispozitive electronice de ultimă generație precum și ajutorarea acestora cu cărți și cu rechizite pentru a putea trece cu bine peste perioada examenelor.

Pentru această campanie s-au strâns, până în momentul de față, 20 de tablete în valoare totală de 15.000 de lei.

Asociația „Sfânta Maria” Cristian își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului, sub patronajul Parohiei Ortodoxe Cristian I, de peste 10 ani de zile  și se concentrează în mod special pe sprijinirea copiilor aflați în dificulăți materiale, prin programe educative și sociale, monitorizând în mod constant câteva sute de copii din zonele rurale din zona Brașovului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente