Activitate socială derulată de parohia Iancu Vechi Mătăsari

Luni, 8 septembrie 2014, la parohia Iancu Vechi Mătăsari din Protoieria Sectorului 2 Capitală, a început derularea activității sociale intitulate Ajută un copil să meargă la școală! Acțiunea constă în oferirea la începutul fiecărui an școlar de rechizite și ghiozdane elevilor din familiile cu posibilități financiare reduse din parohie, după cum aflăm de la Serviciul Social al parohiei Iancu Vechi Mătăsari.

Astfel, peste 50 de elevi din parohie aflați în evidența Serviciului social parohial primesc în aceste zile rechizite (caiete, pixuri, stilouri, penare, rigle, acuarele etc), 20 de copii primesc ghiozdane, iar pentru 5 copii parohia va cumpăra uniforme școlare și încălțăminte. Rechizitele și ghiozdanele au fost cumpărate în parte din fondurile parohiei, iar restul au fost achiziționate și aduse la biserică de membri ai comunității parohiale.

Acțiunea Ajută un copil să meargă la școală! a fost inițiată în anul 2011 și face parte din programul social filantropic permanent Dar din dar se face rai al parohiei Iancu Vechi Mătăsari derulat cu sprijinul comunității de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente