Activitate pro-viață la Râmnicu Sărat: despre criza de sarcină şi bucuria naşterii unui copil

Sala Turnului a Complexului Brâncovenesc din Râmnicu Sărat a găzduit marți o activitate pro-viață.

În timpul întâlnirii, Alexandra Nadane, Director Executiv – Centrul de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, le-a vorbit participanților despre darul vieții, bucuria pe care o aduc copiii în lume, dar și despre provocările cu care se confruntă femeile în criză de sarcină.

Evenimentul a fost organizat de Biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, în contextul Lunii pentru viață 2019.

Tot în cadrul acestui eveniment, Părintele Cristinel Popa, de la Parohia Murgești, a evidențiat consecințele grave ale avortului și a explicat importanța protejării vieții umane încă din momentul concepției.

Printre vorbitori s-au mai numărat Profira Epurescu, președintele Asociației „Autism Râmnicu Sărat”, și Mihaela Poenaru, secretar la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilități Râmnicu Sărat.

Doamnele au subliniat puterea și curajul de a te bucura de viață chiar și atunci când în familie se nasc copii cu autism, amintind faptul că societatea de astăzi trebuie să aibă o deschidere mai mare față de copiii cu dizabilități, pentru a fi integrați în comunitate și nu izolați.

În aceeași zi, Biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și Asociația „Academia faptelor bune” din București au oferit daruri copiilor de la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilități Râmnicu Sărat și de la Centrul de zi „Piticii”, constând în dulciuri, jucării și materiale didactice necesare în terapii.

Luna pentru viață se va desfășura în perioada 1–31 martie 2019, în numeroase orașe din România și Republica Moldova, având ca punct culminant Marșul pentru viață (MPV), organizat sâmbătă, 23 martie 2019.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente