Activitate misionară în parohia bistrițeană Runcu Salvei

În Parohia Runcu Salvei din Protopopiatul Năsăud a avut loc o activitate misionară desfășurată de preoții Cercului pastoral Mocod. Întâlnirea a avut loc în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și a avut ca temă „Ascultarea omului de Dumnezeu”.

Alături de preotul paroh Ilie Furcea și de mulțimea de credincioși, au participat la momentul de rugăciune și alți 10 preoți slujitori în parohiile arondate acestui cerc preoțesc. Activitatea misionară de la Runcu Salvei a început cu săvârșirea tainei Sfântului Maslu și a continuat, apoi, cu dialogurile dintre preoții și credincioșii prezenți, pe marginea anumitor aspecte legate de viața duhovnicească.

Tema propusă pentru această întrunire a fost „Ascultarea omului de Dumnezeu”.

În cadrul cuvântului de învățătură rostit cu această ocazie, părintele Alexandru Ciui, de la Parohia Nimigea de Sus, i-a conștientizat pe cei prezenți despre importanța acestui act duhovnicesc pe care omul credincios trebuie să îl dovedească în relația cu Dumnezeu și cu Biserica, ascultarea readucându-l pe om în legătură cu Dumnezeu și eliberându-l totodată de legătura păcatului.

De aceea, într-o lume în care omul este tentat să nu mai asculte pe nimeni urmărindu-și doar propriul interes, ascultarea de Dumnezeu apare ca necesară și dătătoare de izbândă în încercările vieții.

Întâlnirea credincioșilor în rugăciune

La finalul ședinței, preotul Ilie Furcea, parohul din Runcu Salvei, și-a exprimat bucuria pentru prezența numeroasă atât a preoților, cât și a credincioșilor și a precizat că astfel de manifestări sunt binevenite pentru credincioși.

Ca fiecare dintre activitățile misionare ale Cercului pastoral Mocod, și întâlnirea de duminică a marcat pozitiv comunitatea ortodoxă din Runc, oferindu-le credincioșilor de aici posibilitatea de a se întâlni în rugăciune cu Dumnezeu prin mijlocirea unui sobor de preoți, precum și oportunitatea de a-și mărturisi dreapta credință făcând dovada unei Biserici unite în jurul preotului paroh și, în primul rând, cu Mântuitorul Hristos.

Cercul pastoral-misionar „Mocod” este format din preoții slujitori din parohiile aparținătoare comunelor Nimigea, Chiuza, Zagra și Runcu Salvei și se întrunește lunar, prin rotație, în fiecare dintre parohiile aparținătoare, de activitatea misionară fiind responsabil părintele Dan Vasile. Următoarea întrunire a cercului preoțesc va avea loc în luna octombrie, în Parohia Mogoșeni.

Comentarii Facebook


Știri recente