Activitate de promovare a voluntariatului, la Craiova

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a găzduit marți, 28 ianuarie, Bursa voluntarilor, eveniment desfășurat în cadrul unui proiect de parteneriat Comenius Regio intitulat „A bridge to leadership”, ne-a transmis Gabriela Popescu. Între organizatorii acestei întâlniri s-a numărat și Parohia „Sfinții Ioachim și Ana -Harșu” din Craiova, reprezentată la manifestare de preotul paroh, Viorel Dică.

Alături de Parohia „Harșu”, între organizatorii s-au numărat: Inspectoratul Școlar Județean Dolj (ISJ), Asociația „Edulife” Craiova, Organizația „Salvați Copiii” – filiala Dolj, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto și Școala Gimnazială „Alexandru Macedonsky” din municipiu. Evenimentul a avut ca invitați reprezentanți ai unor instituții importante din regiunea Olteniei, printre care ai Consiliului Județean Dolj Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Centrului de Voluntariat „Voluntaris”, Asociației „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Promovarea voluntariatului la tineri

„A bridge to leadership” este un proiect de parteneriat între instituții din regiunea Olteniei și instituții din regiunea Siauliai din Lituania. Proiectul își propune să dezvolte, prin voluntariat, conceptul de leadership în rândul tinerilor, să-i conștientitizeze pe aceștia despre importanța voluntariatului atât în viața lor, cât și în viața societății din care ei fac parte. Evenimentul din această săptămână și-a propus să aducă față în față ONG-uri cu voluntari activi și instituții care au nevoie de voluntari în activitatea lor, instituții care ar putea să-i implice pe aceștia în activitățile lor viitoare. Asociația „Edulife” este partener împreună cu ISJ Dolj în acest proiect Comenius Regio, ultima instituție în calitate de aplicant. Alături de ISJ se mai găsesc patru instituții, organizații din județul Dolj: două școli, Școala nr. 32 „Alexandru Macedonski” și Liceul de Transporturi Auto și Asociația Edulife și Organizația „Salvați Copiii” filiala Dolj”, a declarat Alina Marilena Dică, președintele Asociației Edulife, partener al proiectului.

Activități de voluntariat la Parohia Harșu

Parohia „Harșu” a fost reprezentată la „Bursa voluntarilor” de pr. Viorel Dică, paroh al bisericii și consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. În acest context, pr. Dică a vorbit despre necesitatea implicării tinerilor în viața Bisericii prin voluntariat. „Parohia Harșu a pregătit voluntari pentru implicarea cât mai mare în activitățile sociale și nevoile sociale pe care le au oamenii în Craiova și nu numai. De aceea sunt prezent la Bursa voluntarilor, pentru a-i promova pe cei pe care i-am pregătit la parohie și pentru a intra în parteneriat cu alte ONG-uri care au nevoie sau să câștige experiență în ceea ce privește voluntariatul”, a precizat pr. Viorel Dică. Totodată, parohul Bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” i-a îndemnat pe tinerii prezenți să facă fapte bune de fiecare dată când li se cere ajutorul, pentru că voluntariatul pornește de la iubirea față de Dumnezeu și față de semeni.

„Cooperarea inter-culturală și calitățile de leadership, prin voluntariat”

Evenimentul din această săptămână se înscrie în seria de activități desfășurate în cadrul Proiectului de Parteneriat Comenius Regio intitulat „A bridge to leadership”, care se desfășoară în perioada 01.08.2013 – 31.07.2015, fiind implicate două regiuni din România, respectiv Lituania. „Proiectul a fost conceput să dezvolte cooperarea inter-culturală și calitățile de leadership prin intermediul experienței practice – voluntariatul. Scopul său este de a-i încuraja pe tineri să se exprime și să promoveze valorile comune ale societății, pentru a crește nevoia implicării în activități de voluntariat și pentru a-și dezvolta abilitățile de leadership, necesare în societatea de azi. Prin acest proiect urmărim să le arătăm elevilor și să le prezentăm profesorilor varietatea acțiunilor de voluntariat care pot fi făcute, cum să fie răspândită comunicarea între cluburile naționale și internaționale de tineret, centre de voluntariat, pentru a fi rezolvate numeroase probleme locale, regionale, naționale și cele internaționale precum migrația, dependența de alcool etc”, au precizat partenerii proiectului. Proiectul este finanțat în cadrul Programului sectorial Comenius al Programului de „Învățare pe Tot Parcursul Vieții”.

Comentarii Facebook


Știri recente