Activitate culturală misionară și filantropică, prin muzică

Cele două coruri, ce activează în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au desfășurat o bogată activitate muzicală, culturală și filantropică, făcând misiune atât în cadrul eparhiei, precum și în țară și în străinătate, informează „Ziarul Lumina”.

Pe parcursul anului 2013, cele două coruri conduse de drd. Adrian Dobreanu, Grupul psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” (înființat în 2009) și Corul feminin „Sfânta Muceniță Anastasia” (înființat în 2012), ce activează în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, aparținând Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, sub ascultarea Înaltpreasfințitului Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și sub îndrumarea pr. prof. dr. Aurel Pavel, au desfășurat mai multe activități misionare, culturale și filantropice. Toate aceste activități au fost consemnate într-un bilanț al activității ce adună peste 70 de evenimente.

Slujbe liturgice

Un rol important al acestor coruri l-a constituit prezența la slujbele liturgice, prin oferirea răspunsurilor la Sfânta Liturghie în prezența ierarhilor, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, la capela Facultății de Teologie din Sibiu, la capela Spitalului Militar, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, Mănăstirea Cozia din județul Vâlcea, Mănăstirea Dejani, județul Brașov, schitul Sădinca și schitul Sibiel, din județul Sibiu, Parohia „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” – Romano di Lombardia din Italia, parohiile Tălmaciu I, Cisnădie, Șura Mare II, Slimnic, Ațel, Armeni etc., precum și la Taina Sfântului Maslu, (Slimnic, Șura Mare II) slujba Privegherii, slujba Paraclisului Maicii Domnului etc.

Concerte și activitate filantropică

Activitatea culturală a fost la fel de bogată, ambele coruri susținând 20 de concerte pe parcursul anului. Astfel de concerte au fost susținute în perioada Triodului, „Imne bizantine din Postul Mare”, la Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în Aula „Avram Iancu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, la deschiderea vernisajului expoziției de fotografie religioasă „Canonicon”, Biblioteca Astra din Sibiu, precum și în perioada Penticostarului „Cântări întru slava Învierii Domnului” (imne bizantine în deschiderea concertului aniversar al Cenacului „Lumină Lină”), la Catedrala mitropolitană din Sibiu, la Catedrala episcopală din Sibiu și în mai multe parohii, precum și concerte de colinde la Catedrala mitropolitană, la Biblioteca Județeană „Astra”, Prefectura Județului Sibiu. De asemenea, cele două coruri au semnat un parteneriat cu Fundația Ro Austria Pro România, ce a implicat susținerea unor concerte în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu, dar și la Catedrala di Santa Maria Assunta e San Giacomo Maggiore, localitatea Romano di Lombardia din Italia, și în alte parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente