Activitate catehetică a Protopopiatului Iași 3

În după-amiaza zilei de vineri, 6 iunie 2014, s-a desfășurat în Parohia Pietrărie o activitate catehetică a Protopopiatului Iași 3, care se înscrie în evidențierea Anului omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii, informează „Ziarul Lumina”.

Cu prilejul acestei întruniri, organizată de pr. Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3, și sub directa îndrumare a pr. Bogdan Racu, inspector pentru învățământ și cateheză, au participat toți președinții de cercuri pastorale ale Protopopiatului Iași 3, cărora li s-a prezentat cateheza demonstrativă „Când, unde și cine mă spovedește?”, susținută de părintele Mihai Zvorăște de la Parohia Hărpășești. Pe lângă aspectele pur normative ale expunerii și susținerii catehezei, calitatea actului catehetic a fost potențată și de completările de ordin metodic ale d-rei profesor metodist Daniela Lupiș de la Liceul „Mihai Eminescu” din Iași. La sfârșitul catehezei au avut loc discuții pe marginea implementării noilor metode – masa rotundă, reuniunea Panel sau cadranele.

Scopul folosirii metodelor didactice moderne în actul catehetic, după cum a amintit și părintele inspector Bogdan Racu, nu este altul decât de a forma și promova conștiința misionară a credincioșilor, prin încurajarea exprimării credinței, proprie fiecărui credincios, comunicată pe baza unei tehnologii informaționale moderne, interactive, care nu subminează adevărul evanghelic, ci îl face mai ușor de înțeles.

Comentarii Facebook


Știri recente