Activitate artistică a Centrului de zi pentru copii din Caransebeș

Miercuri, 28 mai, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, a avut loc serbarea de sfârșit de an a beneficiarilor Centrului de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii, sub îndrumarea cadrelor didactice specializate, au prezentat scenetele religioase „O altfel de lecție” și „Cu fericirea… nu-i de glumit!” Manifestarea religios-culturală s-a bucurat de prezența părinților copiilor, a slujitorilor de la Centrul eparhial, precum și a ostenitorilor așezământului social. „Anul care se apropie de final nu a fost unul ușor, am avut încercări și provocări, pe care le-am trecut cu bine cu ajutorul lui Dumnezeu. În perioada viitoare ne-am propus să îmbunătățim din toate punctele de vedere serviciile sociale pe care le oferim și să păstrăm această frumoasă legătură pe care o avem cu fiecare dintre dumneavoastră. Pentru noi anul încă nu s-a încheiat, pentru că peste două săptămâni vom participa la o excursie de o zi la Mănăstirea Poiana-Mărului, excursie care se va putea realiza numai cu ajutorul dumneavoastră prin achiziționarea biletelor pe care noi le-am scos la vânzare cu prilejul acestui fericit eveniment. Trebuie să-i mulțumim ierarhului nostru, Preasfințitul Părinte Lucian, pentru purtarea de grijă pe care o manifestă față de noi și, nu în ultimul rând, tuturor celor care ne ajută, pun suflet și se implică în fiecare zi la toate manifestările și activitățile organizate în cadrul centrului nostru”, a mărturisit pr. Gabriel Gozman-Pop, consilierul Sectorului social-misionar prezent la eveniment.

Centrul de zi funcționează din anul 2005, iar misiunea sa este de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, precum și orientare școlară. Anul acesta au frecventat așezământul social 43 de copii din Caransebeș și împrejurimi, majoritatea fiind cazuri sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente