Activează tot potenţialul tău, iar grija reuşitei las-o în voia lui Dumnezeu! – Episcopul Ignatie

În Duminica a III-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ignatie al Huşilor a explicat care este cheia împlinirii noastre ca oameni, scrie site-ul oficial al Episcopiei Huşilor. 

„Este atât de important să facem ceea ce ţine de potenţialul nostru ca oameni, si restul completează Dumnezeu. Activează tot potenţialul tău şi grija reuşitei las-o în voia lui Dumnezeu! Nu vom mai fi atât de tracasaţi, de plini de nelinişte”.

„Hristos te învaţă care sunt priorităţile ca să te împlineşti ca om şi să nu trăieşti drama neliniştii. Caută-L mai întâi pe El în inima ta, fă voia Lui, şi celelalte vin de la sine”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul s-a rugat duminică în timpul Sfintei Liturghii împreună cu membrii comunităţii Bisericii „Sfântul Andrei” din municipiul Bârlad.

Părintele Episcop le-a mai spus credincioşilor că rezolvarea problemelor care apar în timpul vieţii presupune un „ochi integru” şi o „privire sănătoasă”.

„Dacă ai un ochi integru, dacă ai o privire sănătoasă, atunci vei avea şi o perspectivă corectă asupra vieţii, ştii unde să te poziţionezi ca să îţi rezolvi problemele cu care te confrunţi şi care sunt inerente în viaţa oricui”, a subliniat Episcopul Huşilor.

În omilia rostită, Preasfinţia Sa a evidenţiat ce înseamnă cu adevărat încrederea în cuvintele Mântuitorului.

„Hristos ne învaţă că atunci când îţi lipsesc anumite lucruri de care ai mare nevoie, să crezi că El ţi le va da. E foarte greu, când tu nu ai nimic, să crezi lucrul acesta. Presupune o credinţă extraordinară”.

„Hristos ne dă cheia: «căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi toate celelalte se vor adăuga».  Aceste cuvinte presupun să ai încredere în El că te va ajuta să ieşi dintr-o situaţie limită”, a punctat Părintele Episcop.

Preasfinţitul Părinte Ignatie a fost ales Episcop de Huşi în data de 5 octombrie 2017 cu majoritate de voturi de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ședinței de lucru prezidate de Părintele Patriarh Daniel.

Întronizarea ca Episcop al Huşilor a avut loc în 22 octombrie 2017.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…