Acțiuni sociale în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu” în Eparhia Râmnicului

Proiectul „Iubirea de aproapele meu” desfășurat de către Societatea Culturală „Anton Pann” Vâlcea, în parteneriat cu Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea prin secțiile Împrumut Carte Adulți, Sala de Lectură, Asociația „Zâmbete Colorate” și Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, continuă pentru al doilea an consecutiv în Eparhia Râmnicului.

Joi, 20 martie 2014, beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență Zătreni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, au primit vizita reprezentanților Proiectului „Iubirea de aproapele meu”. În cadrul acestei vizite au fost dăruite celor 94 de beneficiari produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit arhiram.ro.

În deschidere, au rostit scurte alocuțiuni Părintele Emanoil Bărbuț și doamna Liliana Cobrescu, șef Centru de Îngrijire și Asistență Zătreni. Întreaga acțiune socială s-a realizat prin implicarea mai multor persoane, membre ale instituțiilor și asociațiilor angrenate în proiect: Zenovia Zamfir, Tatiana Mărcoianu, Paul Stănișor și Ion Preduț – Societatea Culturală „Anton Pann”, părintele Emanoil Bărbuț, Antoanela Enăcache – Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, precum și Ilie Fîrtat, bibliotecarul comunei Grădiștea și eleva Elena Pășoiu, care a încântat auditoriul cu un microrecital folcloric. La final doamna Liliana Cobrescu, șefa Centrului de Îngrijire și Asistență Zătreni a adresat câteva cuvinte de mulțumireși apreciere organizatorilor pentru realizarea acestui proiect social filantropic.

Părintele Iov Pătrașcu, beneficiar al centrului, a fost impresionat că scriitoarea Zenovia Zamfir, în cartea sa „Pe urmele Patriarhului Justinian Marina – Mănăstirea Govora, Mănăstirea Cozia”, i-a publicat gândurile sale despre patriarh. Vizita noastră a fost ca un cadou și pentru Ionela Costache, beneficiară a centrului, care și-a serbat ziua de naștere împreună cu noi, solista Tatiana Mărcoianu îmbogățind aniversarea prin cântecele ei. La rândul său, Ionela ne-a cântat, câteva melodii.„, ne-a mărturisit Antoanela Enăcache de la Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe.

Obiectivul principal al programului „Iubirea de aproapele meu” este vizitarea tuturor Centrelor de Vârstnici din județul Vâlcea și dăruirea de produse alimentare și nealimentare asistaților sociali, în funcție de necesități.

Comentarii Facebook


Știri recente