Acțiuni sociale în cadrul Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe de Buna Vestire

În cadrul Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe s-au desfășurat marți, 25 martie 2014, două evenimente deosebite: o vizită la centrele de adulții și vârstnicii, persoane aflate în dificultate de la Bistrița, și apoi, de la ora 17.00, întâlnirea lunară a membrelor la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Prima acțiune s-a desfășurat la „Centrul pentru persoane vârstnice Bistrița” și „Centrul de îngrijire și asistență Bistrița” din comuna Costești, județul Vâlcea, care au fost vizitate pe rând de către un grup de membre ale organizației însoțite de Părintele îndrumător spiritual Emanoil Bărbuț. Prin grija doamnei Olga Istocescu, membră a Comitetului de conducere al asociației, care a și organizat întreaga acțiune, s-au donat alimente de post și pește necesare asigurării mesei de prânz pentru cei 114 beneficiari ai celor două centre, cu ocazia sărbătorii creștine ortodoxe „Buna Vestire”. Activitatea s-a desfășurat în baza unui proiect al Ligii vâlcene, aflat în derulare de mai mulți ani, și intitulat „Cinstirea mamelor”. Anul acesta, organizația a revenit la cele două centre de la Bistrița, spre a aduce beneficiarilor o bucurie în această mare zi de sărbătoare, cu sprijinul nemijlocit al membrelor.

Delegația Asociației a fost întâmpinată de coordonatorul centrelor doamna Daniela Coca și administratorul acestora doamna Mariana Persu care au apreciat eforturile și au mulțumit pentru donația produselor alimentare și nealimentare. Părintele Emanoil Bărbuț a rostit o rugăciune și a binecuvântat masa.

După amiază, la întâlnirea lunară cu membrele, s-a prezentat stadiul celor două proiecte aflate în derulare în cadrul organizației, „Tu înveți și noi te premiem!”- adresat copiilor din familiile din evidență, pentru încurajarea frecventării școlii și „Iisus Hristos – lumina sufletului nostru”- proiectul de cateheză ce urmează să înceapă în luna aprilie.

În spiritul acțiunii de „Cinstire a mamelor” pe care Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea a organizat-o în zi de Sfântă sărbătoare, părintele Emanoil Bărbuț, a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre lucrarea de îmbinare a postului cu rugăciunea și cu milostenia, despre bucuria sufletului care dăruiește și se dăruiește aproapelui, despre taina Bunei Vestiri, „taina mai presus de taină” prin care Maica Domnului poate ajuta mântuirii noastre prin rugăciunile sale puternice înaintea Fiului Său, Domnul nostru Iisus Hristos„, a spus doamna Antoanela Enăcache de la Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente