Acțiuni social-filantropice în Protopopiatul Sector I Capitală

În data de 07 septembrie 2015, în cadrul Protopopiatului Sector I Capitală s-au întreprins activități de ajutorare a unui număr de 80 copii care au primit rechizitele necesare pentru începutul anului școlar, după cum ne-a precizat Marius-Valentin Tudor.

Atât pentru cei mici, cât și pentru părinții acestora, începutul anului școlar este foarte important.

Ținând cont de faptul că în ședința de lucru din luna septembrie, Permanența Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat îndatoririle tuturor parohiilor de a fi alături de copiii care provin din familii defavorizate și să-i ajute cu rechizite școlare, Pr. Prof. Dr. Dan Toader, Protoiereu al Protopopiatului Sector I Capitală și Pr. Lică Lepădatu, Secretar al Protopopiatului Sector I Capitală, au organizat împreună cu parohiile din cuprinsul Protopopiatului Sector I Capitală o acțiune de ajutorare a copiilor proveniți din familiile nevoiașe. Această acțiune a avut loc la Parohia Acoperământul Maicii Domnului – Costeasca unde s-a creat o colaborare între Biserică și Școală. La eveniment au fost alături și profesorii de la Școala Gimnazială Alexandru Costescu. Contribuții importante au adus Parohiile Costeasca și Sfântul Gheorghe-Grivița pentru ca tinerii să aibă un început de an școlar fericit.

Pr. Protoiereu al Protoieriei Sector I Capitală, a adresat elevilor, părinților și profesorilor prezenți cuvinte de încurajare pentru o nouă activitate și a subliniat faptul că familia, Biserica și Școala sunt factori educaționali decisivi și au datoria de a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor pentru a deveni într-un final cetățeni ai patriei cerești.

Comentarii Facebook


Știri recente