Acțiuni social filantropice în Arhiepiscopia Argesului și Muscelului

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

La 31 iulie 2014, în Protopopiatul Pitești, s-a desfășurat etapa a cincea a proiectului social-filantropic, de întrajutorare a celor săraci și aflați în nevoi: „CAMPIONII BUCURIEI sociale”.

Un număr de douăzeci de familii nevoiașe au primit alimente, cărți de rugăciune și alte bunuri necesare traiului zilnic.

Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii bucuriei” coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de sectoarele economic-financiar și construcții bisericești din Eparhia Argeșului.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Acțiunea de astăzi a fost desfășurată la Biserica cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din comuna Săpata, Argeș, de parohiile „Cercului nr. 2 pastoral” al Protoierie Pitești, beneficiarii fiind aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave.

Comentarii Facebook


Știri recente