Acţiuni social filantropice în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Sectorul Social Filantropic și de Misiune, coordonat de Părintele Consilier Robert Nicolae, organizează o serie de acţiuni de ajutorare a familiilor cu mai mulţi copii. Astfel, în perioada 24 decembrie şi 8 ianuarie, foarte multe parohii argeşene vor veni în sprijinul celor încercați de diferite necazuri, potrivit eparhiaargesului.ro.

Parohia Sfântul Apostol Toma este implicată în multe acțiuni social filantropice și, alături de coordonatorul Sectorului Social Filantropic și de Misiune, au mers în mijlocul mai multor familii nevoiașe, pentru a le dărui cele de folos.

Părintele paroh Blejdea Daniel, slujitor la Parohia Piscul Moşului, a mers în mijlocul enoriaşilor vestind bucuria Naşterii Domnului. Iar în lumina acestei sărbători mari, a avut posibilitatea de a ajuta o familie, care are 11 membrii, dintre care 9 copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 19, oferindu-le alimente, dulciuri, hăinuțe și jucării.

La parohia Sfântul Ioan Botezătorul, din Protoieria Pitesti, a fost organizat tradiţionalul concert de colinde, cu ocazia Naşterii Domnului. Au colindat corul parohiei şi al preoţilor slujitori la această biserică. La final, au fost dăruite 80 de pachete cu daruri copiilor prezenţi şi mai multe daruri consistente familiilor nevoiaşe din parohie.

Și la parohia Albota de Jos, sub îndrumarea preotului paroh Mateescu Silviu Ionuț și a cântărețului bisericesc Radu Cosmin, în urma unui proces social de identificare a familiilor defavorizate, au fost ajutați mai mulți copii aflaţi în suferinţe şi nevoi, care, după Sfânta Liturghie, au primit daruri din partea consiliului parohial și a unor oameni de bine.

În parohia Pielcani, din Protoieria Piteşti, mai mulţi copii care provin din familii nevoiașe au primit pachete cu dulciuri cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului. Copiii au cântat colinde şi au fost încântaţi la vederea lui Moş Crăciun. Darurile primite de cei mici au avut un impact deosebit, bucuria din sufletele lor fiind foarte mare.

Comentarii Facebook


Știri recente