Acţiuni social filantropice desfăşurate de “Fundația Sfântul Ioan”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, încă din anul 2002 de când a fost înființată în oraşul Piteşti, “Fundația Sfântul Ioan” prin programele social – filantropice și educative, ajută persoanele vulnerabile din punct de vedere social.

În fiecare zi de sâmbătă are loc programul ,,O masă caldă pe săptămână” în cadrul căruia 35 de persoane nevoiașe primesc hrană caldă, proaspătă și binecuvântată de preoții slujitori.

Un alt proiect este intitulat ,,Ajutorare lunară”, prin care 12 persoane beneficiază, în fiecare lună, de ajutor material în produse și sume de bani, pentru buna desfășurare a vieții de familie și gospodărești.

Fundația desfășoară și activități educative, oferind meditații gratuite cu ajutorul Doamnei Prof. Carmen Herda, pe disciplina matematică pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a, în vederea pregătirii pentru Bacalaureat.

Proiectul ,,Să dăm o șansă tinerilor” destinat copiilor din centrele de plasament și proveniți din familii nevoiașe, prin care beneficiază de mijloace moderne de învățare și informare, coordonat de Părintele Safta Roger.

Scopul acestui program este acela de a susține copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani în efortul lor educațional, în scopul descoperirii și dezvoltării aptitudinilor, oferindu-le îndrumare și un cadru adecvat de studiu.

Fundația își va continua frumoasele proiecte, prin buna coordonare și ajutorul oferit de Sectorul Social Filantropic și de Misiune.

Comentarii Facebook


Știri recente