Acţiuni filantropice şi educative în judeţul Sibiu

Între activităţile desfăşurate de Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului în data de 5 martie, se numără o vizită la vârstnicii de la Căminul-spital din Sălişte, judeţul Sibiu, urmată de o vizită la copiii de la Centrul „Sfânta Ecaterina“ al Parohiei Gura Râului II, informează Ziarul Lumina.

De asemenea, în Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, continuă în această perioadă activităţile cu copiii, atât pe plan catehetic, cât şi filantropic.

Reprezentanţii Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului i-au vizitat joi, 5 martie, pe vârstnicii de la Căminul-spital din Sălişte, judeţul Sibiu. Delegaţia eparhială a fost formată din consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss şi inspectorul social Marius Talmaţchi. Alături de delegaţia Departamentului social a fost prezent şi protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian, precum şi preotul de la cămin, Ioan Sas. Preoţii au oficiat o slujbă de binecuvântare pentru vârstnicii internaţi în instituţia din Sălişte, apoi au împărţit daruri, iconiţe şi cărţi de rugăciune.

„I-am asigurat pe bolnavi că nu sunt singuri în acest aşezământ şi că Dumnezeu le poartă de grijă prin preotul rânduit aici şi prin ostenitorii instituţiei“, ne-a spus pr. Nicolae Rusu.

Directorul instituţiei, dr. Ioan Chera le-a mulţumit oaspeţilor şi a subliniat importanţa unor astfel de vizite.

„Ca întotdeauna, Biserica este alături de oamenii aflaţi în dificultate, bolnavi sau cu probleme, pentru a le arăta că nu sunt singuri. Mulţumim foarte mult reprezentanţilor Bisericii pentru această vizită“, a spus directorul căminului, dr. Ioan Chera.

În aceeaşi zi, reprezentanţii Departamentului social au vizitat Centrul „Sfânta Ecaterina“ al Parohiei Gura Râului II şi au oferit copiilor de aici rechizite, îmbrăcăminte, alimente şi dulciuri. Atât micuţii cât şi ostenitorii centrului au primit mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Cei 16 copii de la centrul din Gura Râului primesc aici, în fiecare zi, o masă caldă şi sunt ajutaţi să-şi facă temele.

Activităţi catehetice şi filantropice la Nou Român

În Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, judeţul Sibiu, continuă în această perioadă activităţile cu copiii, atât pe plan catehetic cât şi filantropic. După ce la sfârşitul anului trecut parohia a primit din partea liceenilor de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal“ din Sibiu o donaţie de peste 1 000 de volume cu care s-au pus bazele unei biblioteci în cadrul Centrului de Copii şi Tineret din Nou Român, elevii din Nou Român şi-au vizitat prietenii din Sibiu, în scopul întăririi colaborării. După ce au vizitat şcoala şi Biserica Evanghelică din curtea şcolii, elevii au luat masa împreună şi au discutat activităţile comune ce vor avea loc în viitor.

Copiii din Nou Român sunt angrenaţi şi în activităţi filantropice cuprinse în proiectul „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, ce se desfăşoară în această perioadă pe tot cuprinsul Patriarhiei Române. Astfel, banii obţinuţi de copii pentru mărţişoarele confecţionate de ei, alături de alte donaţii şi de produsele adunate în cadrul unei colecte desfăşurate în parohie de-a lungul Postului Mare, vor fi folosiţi de copii pentru ajutorarea unor cazuri sociale din parohie. Totodată, coordonaţi de paroh, copiii vor susţine duminică, 8 martie, la sediul Centrului Cultural – Educaţional pentru copii şi tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei“ din Nou Român, o serbare la care sunt aşteptate să participe toate mamele, bunicile şi credincioasele din sat.

Comentarii Facebook


Știri recente