Acțiuni filantropice pentru persoanele sinistrate din județul Galați

Ploile abundente din ultimele zile au produs mari inundații în majoritatea localităților din centrul județului Galați, aferente protopopiatelor Covurlui și Tg. Bujor. Conform informațiilor primite de la preoții parohi, pagubele cele mai mari sunt în localitățile Cudalbi (1000 de case inundate), Pechea (150 de case sunt inundate), Costache Negri (110 de case afectate), Măcișeni (90 gospodării afectate) și Cuca (50 de case inundate și o casă distrusă în totalitate), a precizat Părintele Gabriel Molocea. Alte localități afectate sunt Valea Mărului, Corni, Izvoarele și Slobozia Conachi.

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-misionar s-a mobilizat și de această dată, derulând imediat acțiuni de ajutorare a victimelor. Până în momentul de față, s-au deluat următoarele acțiuni umanitare:

Joi, 12 septembrie 2013, în localitatea Costache Negri, Protoieria Galați a oferit 200 pâini, 200 conserve și alte alimente, precum și 2 paleți de apă. De asemenea, pentru 50 de jandarmi care au ajutat la intervențiile de urgență, s-a oferit masa de prânz în cadrul Centrului social pentru vârstnici de la parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Galați. În aceeași localitate au fost distribuite și alimente colectate de Protoieria Covurlui.

Vineri, 13 septembrie 2013, la Cudalbi, Protoieria Tecuci a oferit 1000 pâini, 500 l apă, conserve, ouă și alte alimente, iar Protoieria Covurlui a asigurat masa de prânz pentru 15 jandarmi.

Nici protoieriile din județul Brăila nu au rămas indiferente la chemarea solidarității. Astfel, în data de 13 septembrie 2013, Protoieria Însurăței a oferit pâine, apă, detergent, pături, conserve, lenjerii în localitatea Pechea, în timp ce Protoieria Făurei a distibuit alimente la Cuca.

Acțiuni de ajutorare a sinistraților din zonele afectate de inundații se vor mai derula și în zilele următoare, Arhiepiscopia Dunării de Jos îndemnând pe preoți și credincioși la a susține, după putere, prin orice fel de mijloace financiare sau materiale lucrarea filantropică. În acest sens, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost făcut un apel la solidaritate frățească de a desfășura colecte în bani și alimente de primă necesitate, în toate parohiile din eparhie, începând cu ziua de sâmbătă, 14 septembrie a.c. și continuând cu celelalte duminici și sărbători. Acțiunea de strângere a acestor fonduri și bunuri se va face nu numai în cadrul sfintelor slujbe, ci și prin deplasarea în parohie a membrilor din Consiliul și Comitetul parohial, sub coordonarea preoților, în toate celelalte zile ale săptămânii.

<b>Sumele colectate vor fi depuse în contul special pentru situații de urgență al Arhiepiscopiei Dunării de Jos (CONT LEI: RO33RNCB0141032864090007), iar alimentele vor fi transportate de către parohii și protoierii direct în localitățile afectate de inundații și distribuite cu sprijinul protoiereului și preotului paroh din zona respectivă</b>.

Comentarii Facebook


Știri recente