Acțiuni filantropice la Centrul social Speranţe pentru vârsta a III-a din Galați

La Centrul multifuncţional de servicii sociale Speranţe pentru vârsta a III-a din cadrul Parohiei Pogorârea Sfântului Duh din Galaţi, au avut loc sâmbăta aceasta mai multe activități filantropice destinate celor 60 de beneficiari.

Câțiva medici stomatologi de la o clinică din municipiu au efectuat un control stomatologic persoanelor asistate și au planificat efectuarea lucrărilor necesare în funcţie de starea fiecărui pacient, în mod gratuit, informează site-ul oficial al Eparhiei Dunării de Jos.

În aceeași zi, 3 iunie 2017, un grup de elevi ai Colegiului Național Mihail Kogălniceanu au vizitat persoanele vârstnice din cadrul centrului. Aceștia au prezentat referate despre cinstirea Sfintelor Icoane și au susținut un moment artistic. Elevii au interpretat cântece populare româneşti, au prezentat dansuri tradiţionale şi au recitat poezii.

În continuare, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru beneficiarii Centrului trecuţi la Domnul, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească, oferită în colaborare cu Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române – filiala Galaţi.

La final, au fost vizitaţi la domiciliu asistaţii nedeplasabili, care au primit din partea centrului pachete cu alimente.

Aceste activităţi fac parte din programele social-filantropice derulate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, având scopul de a îmbunătăţi viața persoanelor vârstnice şi de a le apropia mai mult de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente